nr art. |
Nazwa produktu |
Dozow. |
Opak. |
5774 02
|
Panierka żółta (bez soli)
Panierka do mięs w kolorze żółtym z przyprawami; nadaje się także do drobiu, ryb, krokietów
i warzyw.
|
|
1 kg |
9005 02
 |
Panierka do ryb
Panierka z przyprawami do chrupiącej ryby
z patelni, z nutą smakową cebuli i pieprzu.
|
|
1 kg |
5068 02
 |
Panierka mokra SPEZIAL
Zwiększa trwałość panierki na wszelkiego rodzaju produktach panierowanych, poprawia przyczepność panierki właściwej,
zmniejsza straty na wadze mięsa podczas smażenia (stosować pod tradycyjną panierkę).
|
|
|
0740 00
 |
Ziemniaki w plasterkach z przyprawami
Przyprawione plasterki ziemniaków
do zapiekanek, potraw z pieczonych ziemniaków
i innych. Zawartość opakowania razem z 3 litrami gotującej wody daje 4kg gotowych
ziemniaków w plastrach.
|
|
1 kg |
0745 00
 |
Puree ziemniaczane
Szybko rozpuszczalny proszek do przygotowania gotowego puree ziemniaczanego.
|
200 g
na litr wody |
5 kg |
0667 00
 |
Sól zmiękczająca mięso
Preparat enzymatyczny (zawierający papainę) do zmiękczania wszystkich rodzajów mięs (wołowina, gęsina, itp.). Posypać powierzchnię mięsa zamiast soli.
|
|
1 kg |
5271 00
 |
Aromat grzybów leśnych
Sypka mieszanka przypraw i suszonych, mielonych grzybów, świetnie podnosi walory smakowe potraw, które powinny uzyskać wyraźną nutę smakową grzybową. Nadaje się do zup, sosów, ragout, dań z dziczyzny i makaronów.
|
wg uznania |
1 kg |
0682 00
 |
Aspik Claro
Kompletny preparat (ze smakiem i aromatem pieprzu i chrzanu) do produkcji różnego rodzaju galaretek i galaret (żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego). Kolor: jasny, przeźroczysty.
|
150 g |
1 kg |
0635 00
 |
Aspik Boullion
Kompletny preparat (ze smakiem i aromatem pieprzu, chrzanu i bulionu) do produkcji różnego rodzaju galaretek i galaret (żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego). Kolor: żółty.
|
150 g |
1 kg |
0650 00
 |
Aspik Czerwone wino
Kompletny preparat (ze smakiem i aromatem pieprzu, chrzanu i dodatkiem czerwonego wina) do produkcji różnego rodzaju galaretek i galaret (żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego). Kolor: czerwony.
|
150 g |
1 kg |